Mệ Mortgage’s Home / HH Studio


Mệ Mortgage’s Home / HH Studio

© Hoang Le© Hoang Le© Hoang Le© Hoang Le+ 33


  • Space Space of ​​this architectural mission Space:
    200

  • 12 months Ultimate 12 months of this architectural mission

    12 months:



    2019


  • Images Images: Hoang Le

  • Producer Manufacturers with merchandise used on this architectural mission
© Hoang Le
© Hoang Le

Textual content description of the architects. The scale of the property is 7.5 x 14.3 meters, is surrounded by adjoining buildings and is accessible by way of a 1.2 meter vast and 16.4 meter lengthy lane. On this mission, the areas and volumes are reconfigured in order that they’re stacked vertically in three blocks after which offset horizontally to introduce the voids of open areas between the solids of the enclosed areas. Because of this, “inside courtyards” are created that revolve round dwelling areas, which is the other of the standard inside courtyard home, wherein the inside courtyard is surrounded by dwelling areas.

© Hoang Le
© Hoang Le
section
part
© Hoang Le
© Hoang Le
© Hoang Le
© Hoang Le

On a web site space of ​​7.5 mx 14.3 m, our mission has overcome these challenges with extra open inexperienced areas {that a} small townhouse faces in a sizzling local weather and a dense metropolis:

  • Discount of lot protection to lower than 50%.
  • Creation of cross air flow for cooling and humidity management.
  • Use pure daylight.
  • Activate the connection between people and people and between people and nature.
  • Adaptation to the person’s want for personal house.
  • Shielding towards noise and mud from the surroundings.
© Hoang Le
© Hoang Le

The bottom ground is delimited by the partitions of the adjoining buildings with no setback and stays as open as potential for pure air flow. The open house on the bottom ground can turn out to be an adaptive use for gatherings with household and pals, a day nap, a summer season night time nap, dinner on the patio, gardening, occasional group actions or get-togethers, and many others.

© Hoang Le
© Hoang Le
© Hoang Le
© Hoang Le

With a purpose to convey nature nearer to life, the bottom ground and the second ground are linked by an exterior staircase that’s fully open to the sky. On the second ground, close to the middle of the home, there’s an altar with a two-story wall in white exhibiting a recessed reduction of the Buddha in Bhūmisparśa mudra posture, with gentle falling over the wall by a skylight.

© Hoang Le
© Hoang Le
First floor plan
First ground plan
© Hoang Le
© Hoang Le

Constructing supplies must be stored to a minimal and sourced regionally to scale back air pollution from transport and labor and to keep away from pointless ornamental parts. The planting areas are lined with earth for seasonal gardening functions. With out ground sharpening, the concrete ground is sanded in order that it turns grey from pure concrete. Wall joints in damp locations are sealed with cement mortar. All inside and exterior partitions are plastered with coarse sand, with a heavy broom end in a vertical brush construction.

© Hoang Le
© Hoang Le

Previous PM Hasina for analysis to diversify Bangladesh's export basket
Next Various lenders hail Sunak's payback mortgage program